• Новини
    • България
    • Социална политика
      • Децата на България
    • Закон и Ред
    • Скандално
    • Култура
    • Спорт
  • Общество
    • Позиция
    • Интервю
    • Мнение
    • Патриот
    • Историята е една
    • #БУЗЛУДЖА
  • ЦКС
    • НОВИНИ
    • Е-БЮЛЕТИН
    • СЪБИТИЯ
  • Икономика
    • БИЗНЕС
    • Земеделие
    • Екология
  • Свят
  • Русия
    • Политика
    • Икономика
    • Общество
  • Китай
    • Политика
    • Икономика
    • Общество
  • ОБЯВИ
  • #БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА
  • #ДПС-Общност и Заедност
Вестник ЗЕМЯ
Вестник ЗЕМЯ
  • Новини
    • България
    • Социална политика
      • Децата на България
    • Закон и Ред
    • Скандално
    • Култура
    • Спорт
  • Общество
    • Позиция
    • Интервю
    • Мнение
    • Патриот
    • Историята е една
    • #БУЗЛУДЖА
  • ЦКС
    • НОВИНИ
    • Е-БЮЛЕТИН
    • СЪБИТИЯ
  • Икономика
    • БИЗНЕС
    • Земеделие
    • Екология
  • Свят
  • Русия
    • Политика
    • Икономика
    • Общество
  • Китай
    • Политика
    • Икономика
    • Общество
  • ОБЯВИ
  • #БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА
  • #ДПС-Общност и Заедност
Вестник ЗЕМЯ
НОВИНИ ЗЕМЕДЕЛИЕ ИКОНОМИКА

ЕК обяви и родното сирене като защитено наименование за произход

От ЗЕМЯ 31 юли 2023
 ЕК обяви и родното сирене като защитено наименование за произход

Седмица след като Европейската комисия (ЕК) одобри включването на “Българско кисело мляко” като защитено наименование за произход (ЗНП), от пресслужбата на изпълнителния орган на Европейския съюз съобщиха, че в списъка с 1648 вече защитени земеделски продукта ще бъде добавено и “Българско бяло саламурено сирене”.

В съобщението на ЕК е посочено, че “Българско бяло саламурено сирене”/Bulgarsko byalo salamureno sirene е ферментирал млечен продукт, произведен от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, получени чрез подсирване с мая за сирене, преминали необходимата обработка, отлежали в саламура и са предназначени за консумация.

Списъкът на всички защитени географски означения може да бъде намерен в базата данни eAmbrosia. Повече информация е достъпна онлайн на Quality Schemes и на портала GIView.

Предишна новина
Следваща новина

Последни публикации

  • Previous
  • Next
СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

Министър Гуцанов: Инвестициите в социална политика са инвестиция в бъдещето

11 октомври 2025 11:02
БИЗНЕС

Тръмп налага 100% мита на Китай от 1 ноември

11 октомври 2025 10:44
СВЯТ

Френският президент Макрон назначи повторно Себастиан Льокорню за премиер

11 октомври 2025 10:37
ФИНАНСИ

ЕЦБ: Дигиталното евро може да източи до 700 млрд. евро от депозити в еврозоната при банкова паника

11 октомври 2025 10:32
Закон и Ред

Съдът пак остави Благомир Коцев в ареста

11 октомври 2025 10:24
СВЯТ

Носителката на Нобеловата награда за мир Мария Мачадо я посвети на Доналд Тръмп

11 октомври 2025 10:18
Image Not Found

Категории
  • НОВИНИ 14282
  • ОБЩЕСТВО 2829
  • ЦКС 203
  • ИКОНОМИКА 1427
  • СВЯТ 5535
  • РУСИЯ 2642
  • КИТАЙ 1268
още НА ФОКУС
СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

Министър Гуцанов: Инвестициите в социална политика са инвестиция

11 октомври 2025

„Разговорът за социалните плащания не е за пари, а за бъдеще“, заяви министърът на труда и социалната политика Борислав Гуцанов

БИЗНЕС

Тръмп налага 100% мита на Китай от 1

11 октомври 2025

Американският президент Доналд Тръмп обяви в петък, че ще увеличи митата върху китайския внос в САЩ до 100% и ще

СВЯТ

Френският президент Макрон назначи повторно Себастиан Льокорню за

11 октомври 2025

Френският президент Еманюел Макрон назначи повторно Себастиан Льокорню за премиер и го натовари със задачата да състави кабинет, съобщи канцеларията

  • Архив
  • За нас
  • Автори
  • Реклама
  • Условия за ползване
  • Контакти
  • Договори за Парламентарни избори
    – 27 октомври 2024 г.
  • Архив
  • За нас
  • Автори
  • Реклама
  • Условия за ползване
  • Контакти
  • Договори за Парламентарни избори
    – 27 октомври 2024 г.
© Вестник Земя 2025. Всички права запазени.